...Áldott leszel, amikor házadba bemész, és amikor kijössz...
/5 Móz 28,6/
E mai napon is rossz hírektől való félelem nélkül jöhetek majd be házamba, és jó hírt várva vonulhatok el csendességembe, hogy az Úr szavát hallhassam.
Most azonban ki kell mennem a világba, hogy védjem a hitet és harcoljak a gonosz ellen.

2010. február 4., csütörtök

Boltívek és StukkókA földszinti rész koncepciója minden fehér /nyílászárók/ falak/ beépített szekrények: előszoba cipőtároló, vitrines szekrény. A padlórész márvány 'aglomerátum' összetörik a márványt ragasztással tömbbe tömörítik és újra szeletelik.
Az épület külső barokkos jellege /ballusztrádok-boltívek/ mindent a szimmetria ural. A belső térben ismétlődik. Szinte minden egy légtér, a nappaliban nyitott atrium.

Az ügyes kezű kőművessel nagyon jól együtt tudtam működni- nem volt kis munka a sablonok elkészítése, bevasalása.A gipsz stukkókat 'Laki' Stúdió készítette és mi ragasztottuk otthon sk. A barack színű textil tapéta egy tasak szösz-mösz volt melyet ragasztóval összekevertünk és mint a 'glett' anyagot felhordtuk /lemosható-porszívózható/A padlófűtés kiegészítéseként épült a kandalló nélkülözhetetlen a zord hideg napokon és nem
utolsósorban "Romantikája" van a pattogó tűznek, a kézzel fogható melegnek.


A toronyszoba folytatásaként a földszinten is télikertet alakítottam ki - porcelán gyűjteményem egy része itt kapott helyet.
4 megjegyzés:

 1. Rendbe jöttek a betűk:) SZépek a fotók.. nekem legjobban az a kép tetszik a két kannával.

  VálaszTörlés
 2. Segítségednek köszönhetően...
  Örülök hogy az elveszett olvasóid újra Rád-találnak

  VálaszTörlés
 3. Csodálatos az otthonod! Szent igaz, hogy a pénz nem elég, ha nem párosul kifinomult ízléssel, megvalósító tehetséggel! Gratulálok!!!

  VálaszTörlés
 4. 15 évvel ezelőtt épült házunk 'hattyúdalaként' íródott ez a bejegyzés... mert hát azóta a gazdasági-válság mindenkit utolért, nehezen tudjuk fenntartani, mivel a két lányunk is kiröpült a 'fészekből' így elhatároztuk férjemmel, ha kapunk még annyi erőt a 'Jó Istentől' belevágunk egy sokkal kisebb építésébe...

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails